Socialbidrag



Usch, du vill bara sitta på soffan och leva på andra pengar.

Säg nej till höjd socialbidrag. Det är mycket pengar redan nu.
Det är alltid självklart att det lönar sig att arbeta! Eller hur?!
(jag vet att det är jävla svårt att ansöka jobb, men "ge upp" är lågt gjort!)

Så här vill jag att de ska införa en hårdare regler;
* Du måste bevisa att du HAR sökt massor jobb (minst 30 st).
Då har du rätt till socialbidrag.


Kommentarer
Postat av: isabellah

vilken vidrig människosyn du har. Vad skadar det att ge någon som knappt har nåt lite mer pengar? De rika DÖR INTE! ..Vilken skillnad dessutom..pengar för att kunna leva standard eller för att kunna överkonsumera.. Det är lätt att säga såna saker. 30 jobb? Då är det ju lätt att man söker jobb på måfå, även jobb som inte är lämpligt dvs kräver mkt högre utbildning än vad man har osv.



jag är trött, irriterad..



gå ut och se dig om. Möt verkligheten, tack.



2009-09-16 @ 17:30:13
Postat av: isabellah

En vacker dag sitter någon du känner i träsket, eller du själv? Vem vet. Det kan hända vem som helst!



2009-09-16 @ 17:31:38
Postat av: Lisa såklart!

Ja, och när du just gått ut skolan och det inte finns några jobb att ta, du har hyra att betala och ingen mat? Då måste man först vänta tills man sökt 30 jävla jobb tills man kan få ett futtigt bidrag på 5000 kronor och äntligen köpa sig mat? Skitbra argument! (Y)

2009-09-16 @ 18:21:55
Postat av: mallan

nej, du har fel. Många som får soc skickas till arbetspolitiskt program och får praoa för de pengarna man får- 8 timmar som alla andra fast i bidrag istället- ca 3 tusen.



OCH DE KONTROLLERAR ÖRE FÖR ÖRE på bidragstagare. man kan inte ens njuta av pengar, alla de går till "rätta" saker. så du behöver inte oroa dig.



2009-09-16 @ 23:18:03
Postat av: mallan

och de frågar också b-tagare om hur många jobb de söker, de kräver in dom på möte minst en gång i månaden för att kontrollera.



2009-09-16 @ 23:20:47
Postat av: D

Socialbidraget räcker gott och väl. Det ska räcka till hyra, mat och annat man kan BEHÖVA under en månads tid. Man måste bara planera sina pengar och kan man inte hushålla med sina pengar så får man skylla sig själv.



Det finns en anledning till att inte bidraget är högre än vad den är nu, och det är att om det blir "bekvämt" att leva på socialbidrag så kommer ingen bli motiverad till att söka jobb. Socialbidrag är bara en tillfällig lösning. Inte en inkomst man ska leva på resten av sitt liv.



Jag känner flera som har socialbidrag och jag tycker att det är jättebra att det finns så bra hjälp som folk i nöd behöver. Så tro inte att alla som lever på socialbidrag bara sitter hemma och pillar sig i naveln. Tror att den största delen är väldigt tacksamma och söker jobb som dårar!

2009-09-19 @ 21:42:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0